De voordelen van een cutaway kraag!

cutaway collar

Wat is een cutaway kraag?

Een cutaway-kraag is een soort kraag die veel wordt gebruikt in herenoverhemden. Het is een halsband met veel open ruimte tussen de twee punten, waardoor meer van het gezicht zichtbaar wordt. De naam ‘cutaway’ komt van de vorm van de kraag, die lijkt op een fluitje van een cent die uit de rest van het overhemd is gesneden. Deze kraag wordt vaak geassocieerd met formele of geklede gelegenheden, maar kan afhankelijk van het materiaal en de stijl van het overhemd ook casual gedragen worden. De cutaway kraag is de laatste jaren steeds populairder geworden door zijn moderne en elegante uitstraling.

Een overhemd is een belangrijk kledingstuk voor mannen. Het kan een outfit maken of breken. Een van de belangrijkste elementen van een overhemd is de kraag. De halsband kan bepalend zijn voor het uiterlijk van de persoon die hem draagt. Een van de meest populaire halsbanden is de cutaway-kraag. Deze halsband heeft een ruime opening tussen de punten. Dit wordt vaak gezien als een moderne en elegante keuze.

De voordelen van een cutaway kraag

Casual en formeel

Een van de belangrijkste voordelen van een cutaway-kraag is de veelzijdigheid ervan, omdat deze geschikt is voor zowel casual als formele gelegenheden. De brede opening tussen de kraagpunten zorgt voor een moderne en stijlvolle uitstraling, terwijl de kraag zelf klassiek en tijdloos blijft. Hierdoor is het shirt zowel te dragen naar een zakelijke bijeenkomst als naar een feest of diner.

Ruimte

Een ander voordeel van een cutaway kraag is dat deze ruimte biedt voor een wijde stropdas. Traditionele halsbanden hebben vaak een smallere opening tussen de punten, waardoor het lastig kan zijn om een ​​bredere stropdas te passen. Met een cutaway kraag is dit geen probleem. Een bredere stropdas kan gemakkelijk worden gedragen. Dit zorgt voor een meer evenwichtige uitstraling en voorkomt dat de stropdas te veel of helemaal niet opvalt.

Geschikt voor iedereen.

Daarnaast is een cutaway kraag ook zeer geschikt voor personen met een langere nek. De brede opening tussen de kraagpunten creëert een optische illusie van een kortere nek, wat kan bijdragen aan een evenwichtige uitstraling.

Ruimte voor accessoires

Een ander voordeel van deze halsband is dat er voldoende ruimte is voor accessoires. Een dasspeld of speld kan eenvoudig aan de kraag worden bevestigd, zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van het overhemd.

Comfort en bewegingsvrijheid

Tenslotte biedt een cutaway kraag ook veel comfort en bewegingsvrijheid. De brede opening zorgt ervoor dat de halsband niet te strak om de nek zit en niet beperkend aanvoelt tijdens het dragen. Dit maakt een cutaway-kraag ideaal voor personen die de hele dag moeten bewegen.

De NØLSON-producten met deze specifieke halsband (KLIK)

NØLSON cutaway overhemden zijn het toonbeeld van comfort en stijl. Gemaakt van de fijnste stoffen. Deze katoenen overhemden zijn niet alleen duurzaam, maar ook comfortabel en stijlvol. Of je nu op zoek bent naar een casual, relaxte stijl of een meer geklede look, NØLSON heeft een verscheidenheid aan opties om uit te kiezen, waaronder onze collectie cutaway-overhemden. Bovendien zijn onze poloshirts en linnen overhemden ook voorzien van deze stijlvolle kraag.

De cutaway shirts zijn ontworpen om voor elke gelegenheid te dragen. Of je nu een avondje uitgaat, een belangrijke werkafspraak hebt of een date hebt. Geschikt voor elke gelegenheid.

cutaway kraag Polo groen uitgesneden kraag

Kwaliteit betaalbaar maken

Het merk NØLSON werd begin 2016 opgericht. We hebben het perfecte shirt gemaakt voor de makers van deze generatie. Al onze producten worden met liefde en zorg met de hand gemaakt in het NØLSON atelier. Onze missie om het perfecte overhemd te creëren begon met het combineren van traditioneel vakmanschap met een modern en strak Scandinavisch design.