Duurzaamheid

Producten van hoge kwaliteit, zorg voor onze mensen, efficiënte productie en inkoop, verantwoordelijkheid voor het milieu.

Kwalitatief hoogwaardige producten

Want alleen de besten overleven!

Onze zelf geproduceerde NØLSON-artikelen zijn gemaakt van een grote verscheidenheid aan grondstoffen. De stoffen die we bij NØLSON gebruiken, zijn gemaakt van hoogwaardige natuurlijke stoffen. We werkten samen met een gespecialiseerde stoffenpartner die meer dan 65 jaar ervaring heeft in het verhandelen en produceren van hoogwaardige stoffen. De stoffen die wij gebruiken bevatten 100% katoen, gemengd katoen en linnen en gemengd katoen en synthetische stoffen zoals polyester.
Zorg voor onze mensen

Omdat iedereen een betere wereld verdient om in te leven!

Begin 2016 besloten we onze droom te volgen: het creëren van shirts van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs. Om onze droom werkelijkheid te laten worden, reisden we richting Shanghai, China. Na lange dagen zoeken door de stad Shanghai ontmoette onze oprichter Nicolaas zijn zakenpartner en vriend Damon. Dit was het begin van een echte relatie tussen Nicolaas en Damon. Omdat Nicolaas en Damon dezelfde leeftijd en doelstelling hebben was het de perfecte match. Onze visie en missie bij NØLSON was het creëren van een langdurige samenwerking waarin Damon en zijn familiebedrijf samen konden groeien.
Efficiënte productie en inkoop

Want groen kopen betekent groen produceren!

Echte duurzaamheid begint hier! Het productieproces is het begin van een duurzaam ondernemen. Wij innoveren voortdurend en leggen de lat steeds hoger op het gebied van efficiënte inkoop en productie. Ons productie- en inkoopteam maakt gebruik van de modernste datagestuurde systemen om het inkoop- en productieproces te monitoren en te controleren. Door het gebruik van deze datagestuurde systemen kan ons bedrijf de groei en omzet volgen om nauwkeurige orderschattingen te maken. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat elk overhemd dat we produceren een tevreden klant bereikt. Wij zijn van mening dat duurzaamheid niet in één woord kan worden uitgelegd. Bij NØLSON shirts geloven we in een mix van elementen en strategie. Wij geloven niet in seizoensinzamelingen en afval. Onze visie: “Van elk shirt dat wij produceren moet een tevreden klant genieten”. Omdat ons ontwerpteam collecties creëert die nooit uit voorraad zijn, hebben we de mogelijkheid om efficiënt producten van de hoogste kwaliteit in de juiste hoeveelheden in te kopen. Dit betekent dat we geen afval hebben en geen seizoensuitverkoop. Dankzij deze strategie kunnen we het ons veroorloven hogere lonen te betalen voor productiepartners en hogere prijzen te betalen voor grondstoffen, terwijl we tegelijkertijd een gezond bedrijf verkrijgen.
Verantwoordelijkheid voor het milieu

Omdat er geen plan(et) B is!

Als bedrijf vinden wij dat wij de verantwoordelijkheid hebben om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen. Om onze producten te beschermen tegen bacteriën, vocht en schade moeten we onze producten volgens een bepaalde standaard verpakken. We hebben echter een manier gevonden om onze ecologische voetafdruk te verkleinen door het gebruik van plastic en papier te verminderen om zo een betere wereld te creëren. Om ons gebruik van natuurlijke bronnen zoals plastic en papier te verminderen, zijn we een partnerschap aangegaan met een verpakkingsleverancier die ervoor zorgt dat al hun houten materialen, zoals papier en kartonnen dozen, 100% FSC-gecertificeerd en/of 100% FSC-gerecycled zijn.
Wij doneren €1 per bestelling aan Regreener!

Een groenere wereld creëren met REGREENER©

NØLSON werkt samen met Regreener. Regreener biedt de mogelijkheid om klimaatverandering tegen te gaan door de CO2-uitstoot te compenseren. Dit gebeurt door het planten van bomen, het beschermen van regenwouden en het ondersteunen van groene projecten. Compenseer de aankoop van uw NØLSON-producten door te selecteren: *Verzending zonder geschenkdoos en wij doneren €1,- aan Regreener!