Wassen & verzorgen

Wij zijn ons er terdege van bewust dat niet alle mannen helden zijn in het vinden van het juiste wasprogramma op de wasmachine.
Om problemen te voorkomen hebben wij 3 stappen uitgewerkt.

Stap 1

Bel je moeder.

Stap 2

Ga naar de stomerij.

Stap 3

Lees deze pagina aandachtig door om een koning in de wasruimte te worden.

De eerste 2 stappen waren natuurlijk een grapje, maar wij bij NØLSON vinden het heel belangrijk dat je op een duurzame en verantwoorde manier voor je producten zorgt.

Hoe was en onderhoud ik mijn NØLSON overhemd of polo?

Was je overhemd of polo nooit op een hogere temperatuur dan 30 graden of met een wasprogramma dat 30 graden of hoger is. Dit is beter voor het milieu en nog beter voor je overhemd of polo. Verder raden wij aan om je overhemd of polo nooit in de droger te doen, omdat dit kan leiden tot beschadiging en krimp van de stof.

Wil je je overhemd of polo op de juiste manier drogen? Hang je item vervolgens vochtig op een hanger en wacht tot het volledig droog is. Door jouw overhemd of polo aan de hanger op te hangen, draag jij je item altijd kreukvrij.

Al onze overhemden of polo's kunnen gestreken worden, maar bij onze donkerblauwe modellen adviseren wij om altijd vanaf de binnenkant van het overhemd te strijken. Zo zorg je ervoor dat de stof en kleur niet wordt aangetast door het strijkijzer.

Hoe was en onderhoud ik mijn trui?

Wij gebruiken een premium wolmix, dit zorgt ervoor dat je jouw trui gewoon in de wasmachine kunt wassen. Was al onze truien op een wolprogramma. Voor de wolmix gebruiken we 30% wol, 45% acryl en 25% nylon. Hierdoor is je trui duurzamer, sterker en veel makkelijker te wassen!
Was op maximaal 30 graden, stop hem niet in de droger en je item blijft geweldig.